Over ons

Het bestuur van de Coöperatie Zonkracht Hummelo U.A. bestaat uit de volgende leden:

Gaby Koenders (Hummelo, secretaris)
“Grijze stroom is niet meer van deze tijd. Daarom zet ik me graag in voor groene stroom opgewekt in Hummelo voor Hummelo!”
Pierre Seegers (Hummelo, penningmeester)
“Ik liep al langer met het idee om zonnepanelen te plaatsen om de energiekosten te verlagen. Maar het dak van ons huis ligt niet zo gunstig. Het initiatief om “mijn” zonnepanelen op het dak van een “ander” te leggen, kwam voor mij precies op tijd en is een goede stap om kosten te verlagen én een mooie vervolgstap naar een meer energie-neutrale huishouding te komen”.
Jan Klein Kranenburg (Hummelo, voorzitter)
“Het is een vreemde gedachte dat ik waarschijnlijk het moment ga meemaken dat ons olie en gas op is. Ik vind dat we een verantwoordelijkheid hebben naar onze kinderen toe: ik gun hen net zo’n welvarend bestaan als wij hebben, op een gezonde aarde. Een ambitieuze energietransitie met veel ruimte voor zonne-energie past daarbij. En wat is er mooier om hier lokaal mee aan de slag te gaan?”
Inge Regelink (Hummelo)
“Grijze stroom raakt een keer op. Erger nog, grijze stroom draagt bij aan klimaatverandering. Willen we onze kinderen en kleinkinderen opzadelen met de gevolgen daarvan? Nee, en daarom is het nu de hoogste tijd om aan de slag te gaan met duurzame energie.”
Geert Migchels (Drempt)
“Samen lokaal actief meewerken aan de energietransitie. Dat is fantastisch om te doen.”
Hein Hoefsloot (Hummelo)
“Zonnestroom is in 2025 de goedkoopste vorm van elektriciteit. De opwekkosten zijn geen drempel meer, de uitdaging ligt nu bij het inpassen in de gebouwde omgeving”
Paul Snelder (Hoog-Keppel)
“Zonkracht Hummelo vind ik een prachtig initiatief om in onze directe woonomgeving duurzame energie op te gaan wekken. Hieraan wil ik graag een bijdrage leveren als bestuurslid van de op te richten coöperatie”
Sebastiaan Moens (Hummelo)
“Net op het moment dat ik te horen kreeg dat het bij ons thuis lastig is om zonnepanelen te plaatsen omdat onze woning niet gunstig ligt, kreeg ik te horen van dit mooie initiatief. Hoe gaaf zou het zijn als we met ons allen, heel Hummelo klimaat neutraal kunnen krijgen? En dan ook nog de energierekening sterk naar beneden kunnen krijgen!”

Wil je zien uit wie de enthousiaste werkgroep bestond die ons initiatief mede heeft mogelijk gemaakt? Klik dan hier.